Vacature voor een boeiende stage

Zeilstra en Partners is een communicatie en public affairs adviesbureau. Wij adviseren onze klanten dan ook op het vlak van public affairs, belangenbehartiging, mediacontacten, communicatiestrategieën, en wij monitoren en analyseren informatie van overheid, politiek en media.

Onze adviseurs zijn ervaren generalisten. Ze zijn niet alleen vertrouwd met alle facetten van in- en externe communicatie, maar kennen ook de weg in ‘Den Haag’ en ‘Brussel’. Wij laten het niet alleen bij een analyse en strategisch advies. Op verzoek van de opdrachtgever nemen we ook uitvoerende werkzaamheden voor onze rekening. Voor enkele van onze klanten, non-profit organisaties, verzorgen wij de totale communicatie waardoor wij voor hen o.a. ook regelmatig (wekelijks) artikelen en nieuwsbrieven schrijven.

Zeilstra en Partners is op zoek naar een enthousiaste, zelfstandige stagiair die maatschappelijk betrokken is en affiniteit heeft met public affairs en bestuurlijke processen. Je bent een laatstejaars student of net afgestudeerd en hebt ervaring in het opzetten van onderzoeken en de verwerking van onderzoeksresultaten. Je bent, in overleg, beschikbaar voor een periode van minimaal 3 maanden.

Taken en werkzaamheden:

1. Onderzoeks- of afstudeeropdracht
We vragen je, onder leiding van een adviseur en senior adviseur, onderzoek te doen naar specifieke public affairspraktijken. Dit onderzoek kan in overleg gecombineerd worden met je eigen afstudeerscriptie.

2. Naast de afstudeeropdracht behoort het volgende ook tot je takenpakket:
– Meelopen en meekijken in de parlementaire monitoring en mediamonitoring
– Ondersteunen van collega’s in diverse werkzaamheden (communicatie & public affairs)

 Profiel:

  • Je zit in de laatste fase van een academische opleiding of hebt deze net afgerond (pré: bestuurskunde, politicologie of communicatie);
  • Je hebt interesse in politieke en maatschappelijke kwesties;
  • Je bent in staat snel kennis snel tot je te nemen, analyses op te stellen en deze te duiden;
  • Je bent in staat zelfstandig een onderzoek op te zetten en uit te voeren;
  • Je bent vaardig in werken met Word en Excel en kunt je nieuwe systemen snel eigen maken;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Je kunt zowel in een team als zelfstandig goed functioneren en wil je ook graag inzetten ter ondersteuning van collega’s;
  • Je durft verantwoordelijkheid te nemen;
  • Je hebt oog voor kwaliteit.

 

Ingangsdatum:
Zo spoedig mogelijk

Aanbod:

Zeilstra en Partners is een leuke organisatie om voor te werken. Niet alleen door de prettige en collegiale sfeer, maar ook vanwege de mogelijkheden die er zijn om je te ontwikkelen en door te groeien naar het niveau waar jij het beste tot je recht komt. Een inhoudelijk afwisselende stage waarbij je de ruimte krijgt om zelfstandig te werken, maar waar je ook een degelijke begeleiding krijgt van ervaren professionals. We bieden een stagevergoeding en ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Solliciteren:

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Mireille van Velde via telefoonnummer 06-12409669 of m.vanvelde@zeilstra-en-partners.nl. Zie voor meer informatie over ons bureau ook www.zeilstra-en-partners.nl