Fred Sanders

senior adviseur

Fred Sanders (1942) is inhoudelijk gespecialiseerd op terreinen zoals openbaar bestuur, economische zaken, onderwijs, jeugdbeleid en milieu/duurzaamheid.

Binnen de communicatieve disciplines is hij vooral actief op het veld van mediarelaties en tekstproducties. Zo was hij onder meer woordvoerder van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, in de periode dat prof. Mr. Pieter van Vollenhoven de Raad voorzat. Andere cliënten voor wie hij optrad waren Afvalverwerking Rijnmond (AVR), de Europese Commissie en de bank Insinger de Beaufort. Tot zijn taken behoren activiteiten zoals het ontwerpen van communicatiestrategieën, organisatie en begeleiding van perscontacten, advisering op het terrein van public relations en public affairs, het schrijven van rapporten, artikelen en beleidsnota’s en het leiden van vergaderingen en conferenties.

Fred werkte als journalist, onder meer Brussels correspondent van De Telegraaf, plaatsvervangend hoofdredacteur van de GPD in Den Haag en was hoofdredacteur/uitgever van het Nieuwsblad Transport in Rotterdam.

Van 1980 tot 1987 was hij plaatsvervangend directeur Voorlichting en hoofd Perszaken van het ministerie van Economische Zaken.

Samen met Foeke Zeilstra richtte hij in 1995 het bureau Sanders & Zeilstra op. Na de fusie met Pauw & Van Spaendonck werd dit vanaf 2001 Pauw Sanders Zeilstra & Van Spaendonck. Fred was tot begin 2013 wethouder voor Economische Zaken, Onderwijs, Jeugdbeleid en Duurzaamheid, in Wassenaar.