Foeke Zeilstra

algemeen directeur

Foeke Zeilstra (1952) is algemeen directeur van Zeilstra en Partners en verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van het bureau.

Als communicatie- generalist werkte hij voor organisaties, bedrijven en overheden. Public relations, public affairs, overheidscommunicatie, corporate communicatie en lobby horen tot zijn expertise.

Zijn specialisme is het ontwikkelen van communicatiestrategieën, het opstellen van public affairs- en lobbyplannen, multimediale campagnes en interne communicatie.

Hij werkte o.m. voor de ministeries van VROM, BZK, Defensie en OCenW. In de profit sector werkte hij o.a. voor Bank Insinger de Beaufort, 3M en Bouwend Nederland. Hij ontwikkelde het concept voor het Kameleondorp Terherne in Friesland, droeg bij aan het tot stand komen van twee jeugdfilms en was als bestuurslid van Stichting Otterstation Nederland mede verantwoordelijk voor de terugkeer van de visotter in Nederland.

In de jaren ’80 werkte Foeke voor de Volkskrant en later, als hoofd van de afdeling Publieks- en Bedrijfsvoorlichting, bij het ministerie van Economische Zaken. Hij was daar verantwoordelijk voor verschillende voorlichtingsprojecten en voor de planning en uitvoering van de massamediale campagnes, waaronder ‘Verstandig met Energie’, ‘Innovatie Nú’, ‘Kansrijk Ondernemen’ en de voorlichting rond de mogelijke vestigingsplaatsen voor kerncentrales. Sinds 1989 is hij werkzaam als senior communicatieadviseur voor opdrachtgevers in de profit- en de non profit sector, eerst bij CMC, Communicatiemanagement Consultants en vervolgens bij SCAN, een bureau dat zich toelegt op bureauselecties en bureaurelaties.

In 1995 richtte hij samen met Fred Sanders het bureau Sanders, Zeilstra & Partners op. Het bureau groeide onder zijn leiding uit tot Pauw Sanders Zeilstra en van Spaendonck dat eind 2011 werd verkocht. Bij Zeilstra en Partners werkt hij o.a. voor branche- en beroepsorganisaties, een culturele instelling, bedrijven in de ‘groene’ sector en twee gemeenten.